Et brev til min datter om at angribe verdenen viralt og med humor

Kære P.

Da jeg først så Robin Thicke’s video for Blurred Lines, fik den mig sgu til at kaste lidt op i munden på mig selv. Tror bare jeg er blevet for trådt på og sur til at kunne overse en hel masse bryster og.. well udstilling af den kvindelige krop på den måde. Især når man, som hoveddelen af andre kvinder har dealet med forskellig slags lort a la dette her.

Igår havde jeg en snak med dig, min kære 9-årige datter, hvor du sagde at du godt ville med ud at løbe i morgen, fordi du syntes din mave var for tyk. Du er 9 år. Du har den samme krop som din far, du er en af dem der kan spise og spise uden at tage på – i modsætning til din mor og du vokser mig over hovedet inden du bliver 12 er jeg sikker på.

(Hvis du nogensinde læser dette, jeg ved godt du ikke syntes det var en big deal, men jeg blev meget bange)…

Jeg brugte aftenen på at gennemtænke min slagplan der indeholder fotos af smukke store piger (inkl. din mor) sat op i hele huset og en radical self-love bible (tak ms. Gala Darling). Bare tanken om hvad du skal igennem som teenager hvor dette her er forbilledet – gør mig rædselslagen.

Hvad fanden skal jeg gøre? Hvordan kan jeg få det banket ind i hovedet på dig at du ikke får selvværd af at rende rundt uden tøj på foran mænd der spiser dig med øjnene og siger “what rhymes with hug me?”. At du er bedre end det. Men jeg blev så glad da denne video blev lagt op på youtube:

Som et svar på denne her:

Fordi det er lige hvad jeg ville håbe du ville gøre. Lægge brikkerne om. Gøre grin af det. Syntes det er for latterligt.  For det er det, det er sgu for latterligt.  Det er for meget, for dumt og for smart og for selvværds-nedværdigende for os allesammen. Både kvinder og mænd. Og især mødre og fædre.

Jeg håber alle i 9-årige piger og drenge stiller jer sammen og angriber det i “syntes er for dårligt” At i laver et kæmpe kollektiv der humoristisk kan vise det latterlige i ting som dette. At de ikke bliver ved med at få lov. Jeg håber i griner og griner af det. For helvede for det er jo næsten komisk at man i 2013 kan komme afsted med dette her. Eller det kan man så heller ikke så meget mere. I har jo værktøjerne. I kan lave virale kampagner på internettet eller crowdfunde jeres aktiviteter. I kan bygge en kæmpe virksomhed på at sige nej til ting i syntes er for dårlige. Jeres bedreforældre kunne bare brokke sig over hækken. Men i kan sætte alt i handling. Og hvis i  mangler nogen til at hjælpe jer så dukker jeg gerne op. For det er så vigtigt.

Det var alt.

Kys

Mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *