At vågne op i en verden der overvejer alternativer til Google Reader

Så rockers, vi skal igang med at finde alternativer til Google Reader! Google lukker tjenesten den 1. juli (og jeg ved virkelig ikke hvad de har tænkt på).

alternativer til google reader

Nu er det ikke fordi at de lukker Google Reader lige om lidt, der er lidt tid at løbe på.  Men alligevel stiller jeg kæmpe stort spørgsmål ved beslutningen om at lukke Google Reader og dermed gøre en stor del af verdens nørdbefolkning til digitalt hjemløse når det kommer til blogs, notifikationer og underretninger og RSS feeds generelt.

“f*** those f***ing glasses and the nerd they rode in on… it’s the shittiest idea since google wave.. how could I trust a man who believes it’s less emasculating to strap a computer on your head than using a phone”

Det har åbenbart været i kortene i et stykke tid at Google Reader skulle lukke, noget jeg ikke har vidst.

Vi går ellers en lang vej tilbage, google reader og jeg, jeg har kun elsket en feedreader før google reader og det var bloglines. Men hvad nu ? hvor skal mine omkring 1500 feeds have hjemstavn nu? Hvilke Google Reader alternativer findes der ?

Jeg har faktisk allerede valgt at købe reeder app’en til mac. – jeg har den på min iphone og iPad og er fantastisk glad for den – især fordi den ikke behøver at være connected for at man kan læse indlæggene, som der virkelig er fedt hvis man rejser meget. De er igang med et alternativ (jeg skyder på et API) som der gør at de ikke behøver at hive feeds fra google reader.

Der er også feedly der skulle være rigtig god. De har endda lavet et kald ud til alle google reader brugere om at de kan begynde at bruge feedly hurtigt/istedet, pga. et google reader klon API de har lavet. Sådan en som the ever-awesome Hanne Klintøe bladrer/inspireres i den og henter longreads til Instapaper. (Det er også Hanne der har mere-end-hintet mig om API’et).

Mashable linker til alternativer såsom NewsBlur, The Old Reader og Fever – derudover har en lagt et link til Rolio i kommentarerne – så den kommer også med

Og endelig vil jeg nævne mine homeboys fra bloglovin’ det er også en cool blogtjeneste, men er mere bygget op til den visuelle læsning af feeds (stil, fashion, decor og så’ån) – men den er stadigvæk cool.

Der er også flipboard – men det er mere sådan rigtig magasin agtigt – baseret på ting som folk deler, men cool for et magasin fix.

Det at læse feeds er noget jeg virkelig elsker, og noget jeg virkelig er hooked på.  Det er lidt ligesom at have et magasin ved hånden altid, som der kun indholder det bedste af det bedste – fordi du selv har sammensat det. Hvis man så har sammensat det løbende igennem de sidste 10 år, så er det efterhånden et rigtig godt magasin.

ps. bladbranche! hvis i er i tvivl om hvor alle jeres læsere er flygtet hen, så er RSS læserne og selvudgivne iPad magasiner et godt bud. Det er simpelthen et gratis magasin-kick af dimensioner (hvor man har det godt med sig selv efter man har læst det) – kæmpe win-win for alle.

 

 

3 Comments

 1. Erika marts 14, 2013

  Jeg bruger Feedly, men Feedly baserer sig på informationer fra min Google Reader. Så når Google Reader lukker, vil min Feedly være tom. :-(

  Svar
 2. Henriette Weber marts 14, 2013

  Erika – prøv lige at læse artiklen igen – jeg har lige opdateret omkring et Google Reader Klon API som de har lavet der gør at det ikke behøver at blive baseret på google readeren mere =)

  Svar
 3. Erika marts 14, 2013

  Ahh, tak! 😀

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *