Er du en af dem der liker, lukker samtalen og dræber involvering ?

De er derude. Personer der dræber involvering;  måske fordi de ikke har tænkt over at det rent faktisk er det de gør. De dersens personer der lukker samtaler med et thumbs up

Istedet for et “thumbs up” kunne man også kunne vælge at tolke et like som et “end of discussion”, et “godt så” eller et “du får ret og jeg får fred”. Der er selvfølgelig en smule anerkendelse i at man får liked sin kommentar.

 

involvering kommenter istedet for like af henriette weber

Men man svarer normalt ikke på sin egen kommentar på en statusopdatering,  hvis kommentaren er blevet liked af den der skrev statusopdateringen til at begynde med.  Så skal der godt nok være højvande og diskussionen skal være livlig. Det er den tit ikke.

Vil du gerne have mere involvering fra dit netværk- så drop at like deres kommentar

@reply dem i stedet og sig tak, eller diskuter videre, alt efter hvad for en situation du befinder dig i.  Med mindre du altså ikke er interesseret i rent faktisk at bygge samtalen videre, og egentlig bare gerne, i bund og grund vil have folk til at dæmpe sig og tie stille.

Er involvering en del af dit personlige brand, og er kærlighed en del af kernen ?

Så kom igang med at kommentere istedet for at like. Hvis vi tager den helt ned på person plan (og jeg elsker at operere i praktikken), så kan det godt være, at jeg første gang,  ikke bider fast i, at du kun liker de kommentarer der kommer ind på din væg.

Men nu er internettet og involvering nu engang en kontinuerlig proces, og hvis de sidste 10 kommentarer bare er blevet liket (eller skal vi sige, anerkendt og ignoreret) så begynder jeg at tøve mere og mere med at kommentere. Det er et vink med en vognstang at personen hvis statusopdatering jeg godt vil kommentere på, måske ikke ser mig som ligeværdig – og det er synd – især hvis man ikke er bevidst om, at det rent faktisk foregår på nogen af dem der kommenterer.

ps. denne artikel er skrevet ud fra et facebook synspunkt. Du kan erstatte det med alle mulige forskellige andre medier.

Ville egentlig bare sige at jeg mener at det er klogt at være bevidst om, hvorvidt vores adfærd på internettet er samtale lukkende – eller åbnende.

rock on henriette weber

 

5 Comments

 1. hunde februar 27, 2013

  Når man klikker på dit til salg skilt får man 404

  Svar
  • Henriette Weber februar 28, 2013

   Tak – den er smuttet i kampen – retter det med det samme =)

   Svar
 2. Søren februar 28, 2013

  …. men er social networking ikke overfladisk? Og bliver der ikke flere “like” jo mere vi er på f.eks FB.

  Søren

  Svar
 3. Henriette Weber marts 4, 2013

  Hej Søren – det afhænger vel af præferencer og hvem man har i sit sociale netværk. Jeg holder enormt meget af det og sørger for at spæde det op med virkelige møder også

  Svar
 4. Søren marts 5, 2013

  Henriette, ja, men så vil jeg da heller ikke betegne det som social networking.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *