Første indtryk af Facebook Graph Search

Facebook har lanceret en ny søgemaskine her til aften – ved navn Graph Search.

På mig lyder det som om, at målet med Facebook Graph Search er få brugerne til at lede efter yderligere indhold og inspiration igennem deres eget indhold og billeder. Det er et yderst godt bidrag til Facebook da deres søgefunktion ikke har været specielt imponerende førhen.

Om Malik på GigaOm  bemærkede, så lyder det som om at det er lidt det samme som Path Moments.

På mig virker det som om at det er smart måde at søge på, der udvider sig afhængigt af konteksten i søgningen. Graph Search virker meget mere intelligent end den normale søgefunktion, måske endda med et semantisk twist?

Hvad er ulemperne ved Facebook Graph Search set fra brugernes synspunkt?

Jeg ved ikke om jeg vil kalde det for en ulempe ved graph search eller ved facebook generelt. Men det kommer til at påvirke søgningen at man kun kan søge efter ting som der allerede er offentligt tilgængeligt – lidt ligesom en facebook søgning er nu. De private indstillinger gør altså at Graph Search altså ikke kommer til at gøre os klogere på ting vi ikke allerede har adgang til, det er altså kun søgninger i ting der allerede er blevet delt med os.

Facebook siger selv at de tilbyder noget som ingen anden søgemaskine kan. På mig lyder det umiddelbart inspireret af andre smarte for nyligt lancerede søgetjenester (path og foursquare blandt andet) med lidt Quora krydderi.

Du kan høre Zuckerberg tale om designet af Facebook Graph Search her (også en video).

Jeg personligt ? Jeg glæder mig til at se hvad de har knoklet på hos Facebook HQ – og til at få al den ekstra trafik til min facebook side som de også siger der kommer. (Her er forresten et par råd til hvordan du optimerer din facebook side til at blive ekstra findbar på Graph Search).

rock on henriette weber

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *